Ajankohtaista

Seuraava konsertti
Tulossa syksyllä 2023

Olemme somessa

Muusikot

?

Antti-Pekka Rissanen

Vakituiset avustajamme ovat
tarvittaessa mukana produktiokohtaisesti

Soittajien tarinat

Arto Hartikainen, viulu
"Suoritin viulunsoiton opinnot 1970-luvulla. Sittemmin oma soitto jäi vähemmälle, mutta silti musiikki kuului elämääni. Olin aktiivinen vanhempi tyttärieni suzuki- pianonsoiton harrastuksessa. Kotona soitin kylläkin viulun lisäksi harmonikkaa, pianoa ja kitaraa. Harmonikka soi joillakin kuopiolaisen Rilliputit-lastenmusiikkiorkesterin levytyksillä. Musiikki aktivoitui 2000-luvun puolivälissä. Ensin pääsin laulamaan maineikkaassa Heikki Halmeen johtamassa lauluyhtye Vox Novassa. Vuonna 2008 'löysin' vihdoin Tahdistin-orkesterin. Viritin viuluni ja aloitin uudelleen aktiivisen soiton. Jokaisen muusikon kohokohta lienee päästä esiintymään yleisön eteen. Tahdistimessa pääsee esiintymään niin pienillä kuin myös suurilla lavoilla, joko omalla orkesterilla tai yhdessä arvostettujen musiikin ammattilaisten kanssa. Tässä orkesterissa soittaminen on oivallinen tapa päästä nauttimaan ammattimuusikon työn parhaimmista puolista; intensiivisen harjoittelun jälkeen onnistuneesta konsertista tyytyväisen yleisön edessä."

Seppo Hartikainen, kontrabasso
"Tulin orkesteriin mukaan vuonna 2004 jolloin klassisen musiikin tuntemus ja varsinkin sen soittokokemus oli varsin vähäistä. Innostavan pulttikaverin (Heikki Tegelman) ohjauksessa ja avustuksella alkoi isossa orkesterissa soittaminen sujua pikkuhiljaa. Tahdistin on ollutkin varsinainen soittokoulu tällaiselle vanhemman polven soittajalle joka innostui vasta 40 vuotta täytettyään jousisoittamisen saloista. Orkesteri on ollut loistava paikka kasvattaa soittotaitoja pikkuhiljaa, jos nuotit ovat olleet liian vaativia niin niitä on voitu helpottaa tai mukaan on otettu ammattilaisia joiden tukemana on voinut olla mukana todella vaativissakin konserteissa."

Heikki Tegelman, kontrabasso
"Elämääni on varsinaisen arkkitehtityön lisäksi sävyttänyt musiikki, jazzista ja tanssikeikkailusta klassiseen. Siitä on ollut henkisesti suurta iloa. Musiikin mahti ulottui varhaisista oppikouluvuosista kamariyhtyeineen eri työpaikkakuntien musisointimahdollisuuksineen. Etäisin niistä lienee ollut Tansaniassa Dar Es Salaamin kamariorkesteri. Sain musiikinharrastuksen välitettyä lastenkin maailmaan, ammattilaisiksi asti. Lasten kaikottua luulin sävelten jo sammuvan. Onnekseni törmäsin 1990-luvun lopulla Kuopion Tahdistin-orkesteriin. Sen antama henkinen kestävyys on tuonut vanhuuskynnykselleni valtaisan henkisen lisän. Olen kokenut monta kapellimestaria. Kokemuksia täydensi elinkaarimaisesti lapsenlapseni asuinpaikkakunnan seurakuntaelämässä musiikista vastaavat Jorma Hannikainen vaimoineen, tahdistinkauden alun kapellimestari. Nykyinen kapellimestari Harri Hyppölä on täydentänyt hienoja kokemuksiani. Kuten myös pulttikaveri Seppo Hartikainen, auliine opastuksineen. Kiitokset teille kaikille ! (Ja vaimolleni roudauksesta)
Kenraalipaussin kynnyksellä
Heikki Tegelman"

Maija Tusa, alttoviulu
"Aloitin Tahdistin-orkesterin riveissä ensimmäisenä opiskeluvuonna, keväällä 1999. Soitin aluksi kakkosviulussa, mutta vuosituhannen alkupuolella vaihdoin soitinta ja etenin alttoviulistiksi. Tahdistin tahditti ensin opiskeluitani ja on sittemmin tarjonnut viikoittaista vastapainoa opettajan työlle. Jossain vaiheessa ryhdyin myös hoitamaan Tahdistin-orkesterin sihteerin hommia, ja vuonna 2009 olin perustamassa Tahdistin ry:tä. Orkesterin kautta olen saanut paljon pitkäaikaisia ystäviä, oppinut paremmaksi soittajaksi ja saanut olla mukana toteuttamassa monenlaisia kunnianhimoisia musiikkiproduktioita. Parasta Tahdistimessa on se, että treeneihin on aina kiva tulla!"

Copyright © 2017 Tahdistin-orkesteri